English
english
German
Italiano
Hrvatski
Makedonski
www.prijevodi-tumaci.com
Anton Krašovec
Anton Krašovec,
osnivač Alkemista
"Cilj Fondacije Alkemist je da uz najmanje moguće administrativne troškove pomogne što većem broju dece, ljudi u nevolji ili uskraćenima na neki drugi način kojima je pomoć neophodna, kako u zemlji tako i širom sveta.

Fondacija Alkemist se u ovom trenutku finansira samostalno, sopstvenim sredstvima. Zasad izazivamo oduševljenje manjim dobrotvornim akcijama jer će se uskoro naše akcije proširiti i preko granica. Pratite nas i podržite, jer ćemo se uskoro latiti velikih projekata, kao što su izgradnja bolnica, kuća učionica... Tada će nam biti potrebna i vaša pomoć, ali tek kada zavredimo vaše poverenje.

Dolepomenutim akcijama smo već dotakli decu i ljude, a sproveli smo ih od sveg srca, finansijskim i drugim sredstvima."

Fondacija alkemist

 

Dole navedenim akcijama od srca smo već pomogli deci i ljudima, finansijskim i drugim sredstvima.

Mašine za pranje veša u Železnicima
Prvu akciju smo sproveli u Železnicima, gde smo poklonili nove mašine za pranje veša u pet porodica koje su bile žrtve potresa.

Sa Rožmarinkama na dobrotvornom koncertu Budi kum detetu, 7. mart 2010.
U nedelju, 7. marta 2010, u ljubljanskoj Festivalskoj dvorani održan je dobrotvorni koncert prilikom 15. godišnjice rada grupe Rožmarinke, a prihod sa koncerta bio je namenjen deci Mladinskog doma Malči Beličeve. Među onima koji su podržali događaj, bila je i prevodilačka kompanija Alkemist.

Alkemist podržao dečji ekstempore 2009, 14. maj 2009.
Na Međunarodni dan muzeja u Dobrepolju su se na travnatoj površini ispred osnovne škole na tradicionalnom dečjem ekstemporu sakupili učenici osnovnih i srednjih škola sa tri opštine: Dobrepolje, Grosuplje i Ivančna Gorica i napravili rastuće skulpture od vrbe. U toku sunčanog prepodneva, postepeno je izrasla skulptura od grana vrbe koje su deca sama očistila od lišća i učvrstila u uspravni kostur »eko« kuće. U budućnosti, kada kućica bude ozelenela, nudiće zavetrinu dobrepoljskoj deci. Oduševljenje dece i učenika će možda u budućnosti biti razlog i za izgradnju sličnih skulptura na drugim mestima, što naravno želimo i mi, Alkemisti, i podstičemo projekte mladih ove vrste.

Sredstva za darivanje poklona deci iz doma Malči Beličeve, 16. decembar 2009.
U prevodilačkoj kompaniji Alkemist odlučili smo da sredstva namenjena za darivanje poslovnih partnera i saradnika iskoristimo tako što ćemo 50 štićenika Mladinskog doma Malči Beličeve odvesti u akvapark Atlantis, gde ne samo da su se kupali, već su se i nasmejali i proveli prijatno zimsko popodne. Posle druženja na vodi pridružili su se proslavi rođendana Fondacije Alkemist, gde su se zasladili tortom i sjajnim dečjim osmesima još više nas razveselili.

Alkemist za Ostržkovu decu, 24. decembar 2009.
U rano zimsko jutro iznenadili smo decu u obnovljenom vrtiću Ostržek u Novom mestu. Mališanima iz grupe Pilići podarili smo 53 slikovnice i nekoliko didaktičkih igračaka pomoću kojih će moći da otkrivaju čarobni svet bajki i svaki dan nauče nešto novo.