English
english
German
Italiano
Hrvatski
Makedonski
www.prijevodi-tumaci.com
prevajanje, prevajalska agencija

125 GODINA SIEMENSA U SRBIJI

 

Višegodišnji uspešni partnerski odnos nam je omogućio da i mi postanemo deo tako obimne istorije. Prevodilačkoj kompaniji Alkemist je pripala čast da spomenutu monografiju prevede na strani jezik.

125 godina Siemensa u Srbiji

Kompanija Siemens prisutna je u Srbiji još od 1887. godine. U to vreme je značajno oblikovala sve pore tamošnje čovekove svakodnevice, jer njeno prisustvo nije samo znatno doprinelo privrednom rastu zemlje, već je značajno uticalo na njen tehnološki i kulturni razvoj. Prva javna termoelektrana u Užicu, prva automatska telefonska centrala sa 1000 brojeva u Novom Sadu, tramvaj u srcu Beograda već 1923. godine, koji je stanovnicima omogućavao jednostavniji transport, osvetljenje beogradskog Narodnog pozorišta, čine samo šačicu važnih tehnoloških izazova koje je Siemens za 125 godina postojanja u Srbiji uspeo da realizuje.

Siemens je godišnjicu postojanja obeležio i obimnom monografijom „Korak ispred vremena – 125 godina Siemensa u Srbiji”, koja na 240 strana pruža preciznu analizu i uvid u rad kompanije koja je na srpskom području preživela nove državne transformacije, svetske i regionalne ratove, globalne promene i nova politička uređenja, a služi i kao važan istorijski dokument.

Višegodišnji uspešni partnerski odnos nam je omogućio da i mi postanemo deo tako obimne istorije. Prevodilačkoj kompaniji Alkemist je pripala čast da spomenutu monografiju prevede na strani jezik. Uradili smo deo prevoda, kao i celokupnu lekturu na engleskom jeziku, a dodeljena nam je i lektura celokupne monografije na srpskom jeziku.

Ovom prilikom želeli bismo da se još jednom zahvalimo kompaniji Siemens na poverenju.

Kompletnu monografiju možete da prelistate ovde.

Ostale novosti:
Kolačići
Regionalni sastanak Alkemista
Dan u životu profesionalnog prevodioca
BASF konferencija
Siemens publikacija
NEDOUMICE U SRPSKOM JEZIKU
 
 
Arhiv: 2006, 2007, 2011, 2014, 2015